Reporting nefinančních rizik ve firmě Kooperativa - Ševčíková, Anna (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací nového reportingu nefinančních rizik ve společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Dosavadní způsob tvorby reportů byl založen výhradně na ručním zpracování dat a sestavování výstupů v běžných kancelářských nástrojích. Tento přístup byl časově náročný, obtížně aktualizovatelný, náchylný k chybám a zároveň omezoval dostupnost informací pro klíčové uživatele, kteří neměli přístup do zdrojovému systému ServiceNow. Navržené řešení využívá nástroj Microsoft Power BI a reaguje na tato omezení. Usnadňuje zpracování dat, propojuje klíčové informace a nabízí interaktivní, přehledný a uživatelsky přívětivý nástroj. Výsledkem je snížení manuální zátěže, zkrácení času potřebného k přípravě reportů a zlepšení dostupnosti informací napříč společností. Práce dokumentuje celý proces od návrhu po implementaci, včetně představení výsledného reportu, a přináší konkrétní návrhy pro další rozvoj řešení.