Reporting nefinančních rizik ve firmě Kooperativa - Ševčíková, Anna; Maryška, Miloš; Vavroušek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací nového reportingu nefinančních rizik ve společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Dosavadní způsob tvorby reportů byl založen výhradně na ručním zpracování dat a sestavování výstupů v běžných kancelářských nástrojích. Tento přístup byl časově náročný, obtížně aktualizovatelný, náchylný k chybám a zároveň omezoval dostupnost informací pro klíčové uživatele, kteří neměli přístup do zdrojovému systému ServiceNow. Navržené řešení využívá nástroj Microsoft Power BI a reaguje na tato omezení. Usnadňuje zpracování dat, propojuje klíčové informace a nabízí interaktivní, přehledný a uživatelsky přívětivý nástroj. Výsledkem je snížení manuální zátěže, zkrácení času potřebného k přípravě reportů a zlepšení dostupnosti informací napříč společností. Práce dokumentuje celý proces od návrhu po implementaci, včetně představení výsledného reportu, a přináší konkrétní návrhy pro další rozvoj řešení.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses