Marketingová strategie kosmetické firmy pro vstup na trh B2C - Suchanová, Gabriela; Říha, David; Kubová Dvořáková, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu trhu s kosmetickými produkty. Cílem práce je identifikovat klíčové faktory ovlivňující nákupní rozhodování potenciálních spotřebitelů a poskytnout tak podklady pro formulaci marketingové strategie společnosti Dermabeauty pro vstup na trh B2C. V teoretické části práce jsou představeny nástroje situační analýzy, jimiž jsou PESTLE analýza, Porterův model pěti sil a VRIO analýza. Dále jsou popsána specifika strategického a taktického plánování a jsou nastíněny současné trendy kosmetického průmyslu. Praktická část práce je věnována analýze současného stavu na trhu s kosmetickými produkty a výsledkům kvantitativního a kvalitativního šetření. Výsledky ukazují, že spotřební chování se liší v závislosti na cenové kategorii produktů a preferovaných distribučních kanálech. Na základě dotazníkového šetření a vnější a vnitřní analýzy prostředí byla navržena vhodná marketingová strategie společnosti pro vstup na trh B2C.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses