Softwarový modul podporující proces vrácení zboží - Pěnkava, Tomáš (2025)
Cílem této práce je navrhnutí, vývoj a nasazení rozšiřujícího modulu ICT produktu Helios Easy, který podporuje aktivity související s procesem povolení vrácení zboží. První kapitola je zaměřena na analýzu podkladů z prostředí společnosti Matapo a.s., kde vývoj modulu probíhal, se zvláštním důrazem na identifikaci problémů v podpoře procesu povolení vrácení zboží a definici požadavků na jeho řešení. Druhá kapitola se zabývá teoretickými východisky, především stavem poznání procesu vrácení zboží v odborné literatuře, přehledem existujících řešení podpory tohoto procesu a vazbou procesu vrácení zboží na ERP aplikace. Metodická část ve třetí kapitole popisuje jednotlivé kroky vývojového postupu. Čtvrtá kapitola shrnuje výsledky analýzy a návrhu řešení, pátá kapitola se věnuje vývoji jednotlivých komponent modulu a šestá kapitola popisuje proces nasazení, testování a zhodnocení vyvinutého modulu.