Implementace Business Intelligence ve firmě Dřevoobchod K+C - Káďová, Markéta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh a implementaci řešení Business Intelligence pro společnost Dřevoobchod K+C specializující se na prodej dřevomateriálu a souvisejících produktů, s cílem posílit její rozhodovací procesy prostřednictvím efektivního automatizovaného reportingu. Práce započíná stručným teoretickým základem problematiky BI, který čtenáře seznamuje s klíčovými koncepty použitými v této práci. Dále také zahrnuje analýzu požadavků společnosti, na jejímž základě je navržena architektura BI řešení, zohledňující vytyčené specifika a dostupné datové zdroje. Následuje kapitola o implementaci návrhu BI řešení, kde jsou využity nástroje Microsoft SQL Server, Visual Studio a Power BI. Výsledkem je funkční BI řešení s interaktivním reportem v Power BI. Závěrečná část se věnuje validaci řešení a zhodnocení dosažení vytyčených cílů na BI řešení.