Crowdfunding jako moderní způsob financování nemovitostních projektů - Vodrážka, David (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem crowdfundingu v sektoru nemovitostních projektů se zaměřením na český trh. První, teoretická část, práce vymezuje crowdfunding jako moderní finanční nástroj, specifikuje jeho uplatnění v realitním developmentu a podrobněji představuje model fungování platformy Investown. V navazující praktické části jsou popsány dva konkrétní projekty z Investownu v rámci případových studií. Hlavním výstupem práce je demonstrace možných investičních scénářů v tomto segmentu. Případové studie dále zdůrazňují důležitost analýzy finančního zdraví developera a samotného projektu pro investory, aby došlo k minimalizaci rizik jejich investice.