Crowdfunding jako moderní způsob financování nemovitostních projektů - Vodrážka, David; Husák, Martin; Polívková, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem crowdfundingu v sektoru nemovitostních projektů se zaměřením na český trh. První, teoretická část, práce vymezuje crowdfunding jako moderní finanční nástroj, specifikuje jeho uplatnění v realitním developmentu a podrobněji představuje model fungování platformy Investown. V navazující praktické části jsou popsány dva konkrétní projekty z Investownu v rámci případových studií. Hlavním výstupem práce je demonstrace možných investičních scénářů v tomto segmentu. Případové studie dále zdůrazňují důležitost analýzy finančního zdraví developera a samotného projektu pro investory, aby došlo k minimalizaci rizik jejich investice.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses