Strategická analýza společnosti Red Bull : Jak dát svému podnikání křídla? - Čadílková, Veronika; Pernica, Karel; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Dvacáté první století je dobou inovací a zdokonalování. Cílem každé společnosti, ať už etablované či relativně nově založené, je zajistit konkurenční výhodu. Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu strategického působení mezinárodní organizace Red Bull na českém trhu. Cílem práce je tedy pomocí prvků strategické analýzy vyhodnotit, v čem spočívá odlišnost Red Bullu od svých konkurentů na trhu, a zda může být právě i tato neobvyklá strategie určitou konkurenční výhodou firmy. K tomu je využita analýza vnějšího okolí a vnitřních zdrojů podniku, a následná syntéza poznatků SWOT analýzou. Závěrem jsou z těchto zjištění formulována strategická doporučení. Z těch vyplývá, že společnost Red Bull zaujímá výhodnou a etablovanou pozici na trhu energetických nápojů, který se ale blíží fázi zralosti. Stejně tak společnost prezentuje silná vybudovaná značka a všudypřítomná marketingová strategie, které jí v budoucnu mohou pomoci při rozšiřování portfolia či vstupu na nové trhy.
Vedoucí práce: Karel Pernica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses