On-line bazar pro baseball a softball - Koubek, Vojtěch; Sklenák, Vilém, 1963-; Nguyen, Viet Bach; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem, vývojem a implementací on-line bazaru zaměřeného na přeprodej baseballového a softballového vybavení. Motivací pro jeho tvorbu bylo zjištění, že v České republice neexistuje specializovaná služba pro obchodování s tímto sportovním vybavením. Hráči, rodiče a trenéři proto využívají neefektivní způsoby nákupu a prodeje, mezi které patří obchody s cenově nedostupným zbožím, obecné inzertní portály či různé skupiny na sociálních sítích. Součástí práce je také analýza nákupního chování členů sportovní komunity. Ta byla provedena pomocí dotazníkového šetření. Potvrdila, že mezi členy komunity existuje zájem o specializovanou platformu pro přeprodej vybavení. Kromě toho práce také popisuje současné možnosti nákupu a prodeje. Vývoj aplikace probíhal pomocí moderních technologií: Vue.js, Inertia.js, Laravel, Tailwind CSS, MySQL atd. Práce byla organizována pomocí přístupu Kanban, který umožňoval flexibilně reagovat na nové požadavky a efektivně řídit průběh vývoje. Výsledkem práce je funkční webová aplikace Gearly, kterou mohou zdarma používat členové komunity pro přeprodej vybavení na baseball a softball. Aplikace prošla uživatelským testováním, ze kterého vyplynuly podněty na zlepšení. Zjištěné připomínky byly následně implementovány. Po odevzdání práce bude vývoj aplikace nadále pokračovat přidáváním nových funkcí a vylepšení.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses