Ohodnotenie akcie spoločnosti Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited - Stano, Samuel (2025)
Bakalárska práca sa venuje fundamentálnej analýze akcie spoločnosti Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited. Samotná fundamentálna analýza je vykonáva v troch úrovniach – globálna analýza, odvetvová analýza a firemná analýza. V rámci globálnej analýzy autor sledoval vplyv makroekonomických faktorov na akciové kurzy. V odvetvovej analýze boli charakterizované odvetvia polovodičov a zlievarní polovodičov a vo firemnej analýze bola pomocou oceňovacích modelov vypočítaná správna hodnota spoločnosti TSMC. Cieľom práce je určiť vnútornú hodnotu akcie a na základe porovnania s aktuálnym tržným kurzom a zohľadnenia výsledkov jednotlivých úrovní analýz vytvoriť investičné odporučenie.