Ohodnotenie akcie spoločnosti Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited - Stano, Samuel; Veselá, Jitka; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalárska práca sa venuje fundamentálnej analýze akcie spoločnosti Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited. Samotná fundamentálna analýza je vykonáva v troch úrovniach – globálna analýza, odvetvová analýza a firemná analýza. V rámci globálnej analýzy autor sledoval vplyv makroekonomických faktorov na akciové kurzy. V odvetvovej analýze boli charakterizované odvetvia polovodičov a zlievarní polovodičov a vo firemnej analýze bola pomocou oceňovacích modelov vypočítaná správna hodnota spoločnosti TSMC. Cieľom práce je určiť vnútornú hodnotu akcie a na základe porovnania s aktuálnym tržným kurzom a zohľadnenia výsledkov jednotlivých úrovní analýz vytvoriť investičné odporučenie.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses