Buddy systém pro ESN VŠE Prague - Aschermann, Martin; Vojíř, Stanislav; Kosek, Jiří, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se věnuje návrhu a realizaci informačního systému pro spolek ESN VŠE Prague, který se zaměřuje na podporu zahraničních studentů během jejich pobytu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Hlavním cílem je vytvořit dlouhodobě udržitelné a otevřené řešení, které zjednoduší administrativní procesy a umožní jeho další rozvoj budoucími členy spolku. Při vývoji byla využita metodika MMSP, která je vhodný řízení menších softwarových projektů. Technologickým základem je open-source framework Contember, doplněný o frontendovou aplikaci vytvořenou ve frameworku React. Aplikace zahrnuje mimo jiné modul pro správu uživatelů a akcí, systém přihlašování na akce, správu rolí a implementaci algoritmu pro párování místních a zahraničních studentů, který je založen na modifikaci Gale–Shapleyho algoritmu s preferencemi z obou stran. Důraz je kladen na srozumitelnost kódu, jeho přizpůsobitelnost a snadné předání vývoje dalším členům. Zdrojový kód je veřejně dostupný na platformě GitHub a může sloužit jako inspirace či základ pro podobné systémy v jiných sekcích ESN.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses