Použití BI pro podporu řízení kvality výroby v prostředí výrobního podniku - Štajner, Jan; Sládek, Pavel; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím Business Intelligence (BI) pro podporu řízení kvality ve výrobním podniku, konkrétně ve společnosti Škoda Auto. Cílem práce je navrhnout zlepšení podpory procesu řízení kvality prostřednictvím efektivního BI nástroje, který umožní efektivnější monitoring klíčových kvalitativních parametrů v rámci vybraného výrobního procesu, s důrazem na digitalizaci, automatizaci a přehlednost dat. Na základě analýzy současného stavu byl vytvořen návrh BI nástroje postaveného na platformě Microsoft Power BI, rozšířeného o Power Automate a Power Apps, který slouží jako podpora pro mistry a koordinátory výrobních úseků (FBL) při vyhodnocování kvality a sledování plnění KPI utahování životně důležitých šroubových spojů. Navržené řešení umožňuje identifikaci odchylek, pravidelnou aktualizaci dat a upozornění při překročení stanovených limitů. Součástí práce je také analýza procesu řízení kvality a popis fungování datových toků ve stávajícím prostředí, včetně technického a datového profilování. Výsledky práce přispívají ke zvýšení transparentnosti procesů a podpoře datově řízeného rozhodování ve výrobním podniku.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses