Správa zákaznických konfigurací systému Intuo - Company Intelligence - Zavadil, Matěj; Gála, Libor, 1965-; Páter, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem této práce je navrhnout proces správy zákaznických konfigurací systému Intuo – Company Intelligence a jeho podporu softwarovým řešením. Jeho splněním zároveň dochází k řešení problémů při dodávkách tohoto systému zákazníkům, které primárně plynou z nedostatečné evidence informací o jednotlivých zákaznických konfigurací. Při návrhu bylo vycházeno z aktuálního stavu procesů ve společnosti Digital Resources, a. s., a provedené rešerše. Nejcennější poznatky zde přinesla knihovna ITIL a její proces Configuration and Assets Management. Použitá metodika dosažení cíle se dělí na část návrhu procesu, která byla realizována pomocí metodiky MMABP, a část návrhu a implementace programového modulu realizované za pomocí metodiky MMSP-AV. Jednotlivé výstupy dle těchto metodik jsou uvedeny v kapitolách 3 a 4. V závěru práce byl proveden i rozhovor s projektovým manažerem za účelem ověření přínosů procesu a funkcí programového modulu, které jsou zároveň demonstrovány pomocí snímků obrazovky.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses