Analýza bezpečnosti internetových trhovísk v Českej republike - Olejár, Dávid; Andera, Michal, 1984-; Špaček, Miroslav, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto diplomová práca sa zaoberá analýzou úrovne bezpečnosti na vybraných internetových trhoviskách, ktoré pôsobia na území Českej republiky. Cieľom práce je porovnať, ktoré z platforiem poskytujú svojim používateľom najvyššiu úroveň ochrany pred podvodmi. Na tento účel bola navrhnutá hodnotiaca metodika založená na princípe analytického hierarchického procesu (AHP), vychádzajúca z odborného výskumu Zhang et al. (2012). Hodnotené boli kľúčové bezpečnostné faktory ako overovanie používateľov, ochrana platieb, prevencia podvodov, podpora zákazníkov a súlad s reguláciami. Výskum sa zameriava na päť najvýznamnejších P2P trhovísk v Českej republike: Vinted, Aukro, Bazoš, Sbazar a Facebook Marketplace. Výsledky ukázali výrazné rozdiely medzi platformami a identifikovali oblasti, ktoré si vyžadujú zlepšenie. Práca tak poskytuje praktické odporúčania pre používateľov aj prevádzkovateľov platforiem.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses