Tvorba webové prezentace malého gastronomického podniku s využitím low-code/no-code platformy v porovnání s využitím CMS - Janečka, Adam (2025)
Účelem této práce je analyzovat a porovnat možnosti prezentace gastronomických podniků na internetu s použitím moderních low-code a no-code platforem v porovnání s využitím CMS. Zaměřuje se především na menší a střední podniky, neboť větší podniky disponují pro zmiňovaný účel vyšším rozpočtem a specifickými potřebami. V první části se práce věnuje webovým stránkám a možnostem jejich tvorby obecně, včetně detailnějšího rozboru a porovnání CMS, low-code a no-code platforem. Druhá část zkoumá potřeby zákazníků, reálné možnosti a náročnost využití zkoumaných platforem.