Analýza trhu poskytovatelů implementace směrnice NIS 2 v ČR - Bartůňková, Anna (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na kybernetickou bezpečnost a implementaci směrnice NIS 2 v České republice. Cílem je zmapovat trh poskytovatelů služeb spojených s implementací požadavků NIS 2 a identifikovat klíčová zjištění. V teoretické části je rozebrána kybernetická bezpečnost, související legislativa v České republice a směrnice NIS 2. Praktická část využívá dotazníkové šetření a řízené rozhovory s poskytovateli řešení implementace bezpečnostních opatření. Výsledky ukazují různou míru připravenosti firem na nové požadavky. Práce přináší přehled aktuální situace. Přínosem práce jsou doporučení pro organizace, které budou muset směrnici implementovat. Limitem práce je skutečnost, že český zákon o kybernetické bezpečnosti nevstoupil v platnost v době dokončení práce.