Design digitální služby pro gastro odvětví s využitím virtuálního asistenta - Pazderka, Jan; Jílková, Petra; Charvátová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem diplomové práce je navrhnout prototyp digitální služby s využitím virtuálního asistenta pro gastro odvětví. Funkcionalita virtuálního asistenta je tvořena jako interaktivní prototyp v nástroji Figma. Klíčovým vstupem pro návrh byly rozhovory s provozovateli restaurací, jelikož právě oni představují cílové zákazníky a budoucí uživatele, kteří by za řešení platili. Na základě těchto rozhovorů byly identifikovány hlavní provozní problémy a očekávání, která návrh digitálního asistenta adresuje. Návrhový proces vycházel z metodiky Double Diamond, která strukturuje vývojový postup do čtyř fází – objevování, definování, rozvíjení a doručení. Výsledkem je prototyp vytvořený v nástroji Figma, který zahrnuje dvě části – uživatelské rozhraní pro hosty a administrační prostředí určené pro provozovatele. Funkčnost a uživatelský dojem byl ověřen uživatelským testováním s hosty restaurací. Získaná zpětná vazba vedla k iterativním úpravám designu, které zlepšily srozumitelnost a plynulost interakcí. Závěrem práce jsou formulována doporučení pro další vývoj služby a její implementaci v praxi.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ux výzkum a design [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses