Postupy a způsoby řešení datové migrace - Etrichová, Alena (2025)
Diplomová práce se věnuje tématu Datové migrace a způsobů jejího řešení. Hlavním cílem této práce je navrhnout ucelený postup pro řešení datové migrace. Literární rešerše se zabývá tématy informačních systémů, a to především jejich obsahem a také jejich životním cyklem. Dále přechází k tématu datové migrace, která je vysvětlena a jsou popsány různé její aspekty. Cíle bude dosaženo na základě analýzy dostupných zdrojů a literatury. Postupy získané z dostupných zdrojů a literatury jsou zanalyzovány a porovnány a na výsledcích a závěrech této analýzy je postaven návrh postupu. Postup je následně přetvořen do jednostránkového formátu s jehož pomocí je získána z rozhovorů zpětná vazba. Práce si také dává za cíl některé aktivity ověřit v reálném projektu a do této práce přiložit v zobecněnou šablonu, které při implementaci těchto aktivit vznikla.