IT strategie pro malé zdravotnické zařízení - Antošová, Kateřina; Potančok, Martin; Nidl, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá IT strategií pro malé zdravotnické zařízení – ambulanci specialisty v době, kdy se požadavky nejen na ambulantní sektor ze strany státu zvyšují. Cílem práce je provést analýzu současného stavu IT v malém zdravotnickém zařízení a na jejím základě vytvořit IT strategii. K naplnění cíle byla provedena podrobná analýza současného stavu IT v ambulanci a oblasti ambulantního sektoru pomocí kvalitativní metody polostrukturovaných rozhovorů s lékaři a pozorování IT komponent v ambulanci. Výsledkem práce je návrh IT strategie a konkrétních kroků reflektující aktuální potřeby ambulance a požadavky a vlivy z okolí. Zároveň se pomocí dostupných technologií snaží snížit administrativní zátěž a zvýšit efektivitu v ambulancích. Pro další využití IT strategie byla v rámci dílčího cíle práce vytvořena zobecněná IT strategie pro podobná zdravotnická zařízení.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses