Reporting výrobní haly v leteckém průmyslu - Nováková, Barbora; Umlauf, Miroslav; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá tématikou reportingu, v největší letecké výrobní společnosti v České republice, v AERO Vodochody AEROSPACE a. s. Cílem závěrečné práce je identifikace klíčových ukazatelů v řízení výroby a vytvoření inovativnějšího a automatizovanějšího řešení, které by nahradilo a rozšířilo stávající nedostačující systém reportingu v hale prvovýroby. Teoretická část práce se věnuje obecnějšímu popisu výrobních závodů a jejich práce s daty s důrazem na samotnou společnost AERO Vodochody AEROSPACE a. s. Dále analyzuje a jasně definuje možná řešení, která by umožňovala sestavit jasné technické a byznysové požadavky k vytvoření řešení nového. Praktická část práce se věnuje již zmíněným zadáním ze strany zadavatele (tj. výrobní společnosti), kam spadá byznysové zadání (doménová oblast a obecné požadavky ze strany byznysu) a technické zadání (architektura, datový model a technické požadavky). Po zadání je zde rozpracován návrh, jak by mělo být zadání promítnuto do implementace, které bylo v určitých částech projektu dosaženo plně a v některých byl předán jen tzv. Minimum Viable Product. Realizace je následně validována se zadavatelem a poté nasazena do reálného provozu.
Vedoucí práce: Miroslav Umlauf
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses