Optimalizace procesů v interním payroll oddělení firmy - Vacková, Veronika; Potančok, Martin; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci a automatizaci procesů v interním payroll oddělení korporátní konzultační společnosti. Práce systematicky mapuje, analyzuje a optimalizuje procesy měsíčního zpracování mezd s cílem zvýšit efektivitu a produktivitu oddělení. Na základe rešerše odborné literatury jsou v práci uvedeny výhody mapování a automatizace procesů, které poskytují teoretický základ pro praktickou část. Hlavními přínosy projektu jsou: komplexní dokumentace procesu vyplácení mezd pomocí procesních diagramů, identifikace oblastí vhodných pro optimalizaci a automatizaci na základě porovnatelných kritérií, implementace čtyř konkrétních automatizačních řešení pomocí nástroje Alteryx Designer a návrh Power BI dashboardu pro monitorování jejich využívání. Efektivita implementovaných řešení byla ověřena pomocí evaluačních dotazníků. Práce také přispívá k obecnému rozvoji procesního mapování poskytnutím přehledu existujících notací a nástrojů, praktickým ověřením notace Universal Process Notation (UPN), návodem pro~tvorbu UPN diagramů v prostředí MS Visio a aplikací opakovatelného vzoru pro automatizaci procesů v podnikovém prostředí, který může sloužit jako vodítko pro obdobné projekty. Výsledky práce demonstrují potenciál systematického přístupu k optimalizaci interních procesů pro zvýšení efektivity a konkurenceschopnosti organizace.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses