Optimalizace správy GTL štítků prostřednictvím robotické procesní automatizace - Slavev, Mario (2025)
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací procesu správy GTL štítků ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. Hlavním cílem bylo navrhnout a implementovat automatizované řešení, které nahradí stávající manuální kontrolu štítků a zvýší efektivitu logistických procesů. Metodologický přístup vycházel ze systematické analýzy současného stavu, identifikace problémových oblastí a vývoje kombinovaného řešení využívajícího nástroj robotické procesní automatizace a programovací jazyk Python. Výsledkem práce je plně funkční RPA workflow, které umožňuje automatizované zpracování GTL štítků s minimálním lidským zásahem. Implementované řešení přináší časovou úsporu přibližně 33 hodin měsíčně a významně zvyšuje spolehlivost při kontrole logistických dat. Ekonomická analýza potvrdila návratnost investice za 6,3 měsíce. V závěru jsou rovněž představena doporučení pro další rozšíření a možnost využití v rámci dalších útvarů společnosti.