Návrh a implementace business intelligence řešení pro analýzu profitability konzultační společnosti - Sultani, Kamal (2025)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací end-to-end business intelligence řešení v konzultační společnosti. Zahrnuje úvodní studii, výběr technologie, vývoj řešení a reportu. Výstupem je BI aplikace pro automatizovaný sběr dat a report využívaný vedením firmy. Nejprve jsou shrnuty teoretické poznatky o Business Intelligence a vizualizaci dat. První cíl zahrnuje implementaci analytické aplikace a přechod ze stávajícího manuálního a zastaralého řešení na moderní systém, který zvýší konkurenceschopnost a sníží potřebu manuální práce. Druhým cílem je nad tímto řešením postavit report zaměřeného na profitabilitu konzultantů firmy. Úvodní studie analyzuje současný report, který bude nahrazen. V závěrečné fázi jsou data propojena do celistvého modelu a vytvořený report je zhodnocen s doporučeními pro další vývoj.