Zaměstnávání pracovníků ze třetích zemí - Nemergutová, Jana; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vránková, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zaměstnáváním pracovníků ze třetích zemí. Cílem práce je analyzovat proces zaměstnávání pracovníků ze třetích zemí a charakterizovat nejčastější úskalí s tím spojená. Teoretická část se věnuje pracovní migraci a programům ekonomické migrace, představuje základní typy víz a pobytů na území ČR a zpracovává základní zákonné povinnosti zaměstnavatelů vůči státním institucím. Praktická část porovnává proces zaměstnávání tuzemského pracovníka a pracovníka ze třetí země ve vybrané společnosti. Cílem praktické části je demonstrovat rozdílnou administrativní náročnost a ukázat, jak v praxi probíhá proces zaměstnávání pracovníka ze třetí země a tuzemského pracovníka. Bakalářské práce zároveň poskytuje přehled veškerých povinností, poukazuje na rozdílnou administrativní a finanční náročnost, a proto může sloužit jako užitečný podklad pro zaměstnavatele při rozhodování, jestli je pro ně zaměstnávání pracovníků ze třetích zemí vhodné.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses