Expanze firmy Elton hodinářská a.s. do Maďarska - Sedláček, Šimon (2025)
Tato práce se zabývá zamýšlenou tržní expanzí firmy ELTON hodinářská a.s., která vyrábí své hodinky kompletně sama od základu, a tím se řadí mezi světové unikáty. Cílem práce je navrhnout doporučení, která jsou postavena na analýze mikro a makrookolí maďarského trhu tradičního hodinářství. Práce využívá dostupných datových portálů, kterým je například Statista v kombinaci s osobními rozhovory. Práce je rozdělena na dvě části – na teoretickou a praktickou část. První část je teoretickým podkladem pro praktickou část. Druhá část se zaměřuje na tržní expanzi společnosti ELTON hodinářská a.s. Po představení samotné firmy jsou uvedeny nutné registrační procesy a omezení soudních sporů. Následují dílčí analýzy a volby přístupů k expanzi. Závěrem práce jsou představena doporučení, která mohou firmě ELTON hodinářská a.s. pomoci při realizaci tržní expanze.