Datové aplikace v bankovním sektoru : Návrh a realizace editoru dat s využitím Streamlit a Keboola - Jablonský, Adam; Staněk, Štěpán; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací datové aplikace určené pro společnost z bankovního sektoru, která umožňuje uživatelům přímo editovat data uložená v platformě Keboola pomocí přívětivého uživatelského rozhraní. Hlavním cílem práce je vytvořit intuitivní nástroj postavený na frameworku Streamlit, jenž zjednodušuje úpravu dat bez nutnosti hlubokých technických znalostí. Pro dosažení tohoto cíle byla nejprve provedena rešerše odborné literatury, jejíž výsledky posloužily jako teoretický základ pro navrhované řešení. Následně byl charakterizován současný stav správy dat na platformě Keboola. Dále byl navržen a implementován prototyp aplikace, který využívá principy role-based access control (RBAC), automatickou validaci vstupních dat a komplexní logování operací. Praktická část práce zahrnuje detailní popis návrhu architektury, implementační detaily a výsledky uživatelského testování, jež prokázalo efektivitu a bezpečnost navrženého řešení. Výsledkem práce je funkční nástroj, jenž přispívá k optimalizaci datových procesů v bankovním prostředí a podporuje princip datové demokratizace.
Vedoucí práce: Štěpán Staněk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses