Reportingové riešenie pre sporiace účty - Horváthová, Lýdia (2025)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom a implementáciou reportingového riešenia pre oblasť sporiacich účtov na základe dát digitálnej analytiky získaných z digitálnych kanáloch banky. Hlavným cieľom práce bolo vytvoriť interaktívny report v nástroji Power BI, ktorý by umožnil analyzovať správanie klientov v procese zakladania sporiaceho účtu prostredníctvom digitálnych kanálov banky a tým podporil optimalizáciu zákazníckej cesty. Riešenie bolo navrhnuté v súlade s metodikou tvorby BI riešení a zahŕňalo kroky ako úvodná štúdia, analýza, návrh riešenia a validácia, ktoré predstavovali aj vedľajšie ciele práce prispievajúce k naplneniu hlavného cieľa. Po implementácii a zavedení reportu do prevádzky prebehla validácia v spolupráci so zadávateľom z praxe. Výsledné riešenie má reálny prínos pre tím v podobe zlepšenia rozhodovacieho procesu pri správe produktov a optimalizácii digitálnych aplikácií.