Reportingové riešenie pre sporiace účty - Horváthová, Lýdia; Karkošková, Soňa; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom a implementáciou reportingového riešenia pre oblasť sporiacich účtov na základe dát digitálnej analytiky získaných z digitálnych kanáloch banky. Hlavným cieľom práce bolo vytvoriť interaktívny report v nástroji Power BI, ktorý by umožnil analyzovať správanie klientov v procese zakladania sporiaceho účtu prostredníctvom digitálnych kanálov banky a tým podporil optimalizáciu zákazníckej cesty. Riešenie bolo navrhnuté v súlade s metodikou tvorby BI riešení a zahŕňalo kroky ako úvodná štúdia, analýza, návrh riešenia a validácia, ktoré predstavovali aj vedľajšie ciele práce prispievajúce k naplneniu hlavného cieľa. Po implementácii a zavedení reportu do prevádzky prebehla validácia v spolupráci so zadávateľom z praxe. Výsledné riešenie má reálny prínos pre tím v podobe zlepšenia rozhodovacieho procesu pri správe produktov a optimalizácii digitálnych aplikácií.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses