Strategická analýza podniku Zvolenská mliekareň s.r.o. - Talamon, Marek; Sieber, Patrik, 1977-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cieľom bakalárskej práce je prostredníctvom strategickej analýzy identifikovať príležitosti, hrozby, silné a slabé stránky spoločnosti Zvolenská mliekareň s.r.o. Práca je rozdelená na teoreticko-metodologickú a praktickú časť. V teoreticko-metodologickej časti sú vysvetlené pojmy spojené so strategickou analýzou a strategickým riadením, a zároveň aj jednotlivé metódy využité pri spracovaní samotnej analýzy. V praktickej časti práce je na začiatok predstavený samotný podnik a následne aplikované metódy vychádzajúce z teoreticko-metodologickej časti. Pre analýzu širšieho okolia je využitá PESTLE analýza, pre užšie okolie charakteristika trhu, analýza konkurencie, mapa konkurenčných skupín a na záver analýzy okolia je využitý Porterov model 5 síl. Spracovaná je aj analýza vnútorných zdrojov prostredníctvom VRIO a finančnej analýzy. Syntézu poznatkov vychádzajúcich z analýz sa premietnu do SWOT analýzy, na základe ktorej bude formulovaný záver a strategické odporúčania.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses