Analýza a plán komunikace na sociálních sítích společnosti Hřbitovy a pohřební služby hl. m. Prahy - Pospíšilová, Kateřina (2025)
Tato bakalářská práce analyzuje komunikaci organizace Hřbitovy a pohřební služby hl. m. Prahy na sociálních sítích. Cílem bylo zjistit, jak může organizace pomocí komunikace na Instagramu, Facebooku, YouTube a LinkedInu efektivněji naplňovat své tři hlavní cíle: podpořit vnímání hřbitovů jako prostoru pro trávení volného času, propagovat kulturní události (např. komentované procházky), a přispívat k destigmatizaci tématu smrti. Výzkumná část vycházela z kvalitativního šetření s cílovými skupinami, které zkoumalo, jak jednotlivé skupiny komunikaci vnímají a co by je motivovalo k interakci s organizací. Výsledky ukázaly, že současná komunikace organizace na sociálních sítích působí mnohdy nepřehledně, neosobně a nedostatečně reflektuje očekávání uživatelů. Na základě těchto zjištění byla navržena doporučení pro zlepšení komunikace: větší důraz na lidskost, zapojení zaměstnanců a tváří organizace do obsahu, využívání vizuálně přitažlivější grafiky, efektivnější strukturování textů, využití interaktivních prvků (např. ankety ve stories) a rozdělení formátů podle cílů (např. edukace ve formátu reels). Doporučuje se také sledovat dopady navržených změn pomocí opakovaného kvalitativního výzkumu nebo analytických nástrojů platforem, aby bylo možné vyhodnotit skutečný posun vnímání značky.