Společensky odpovědné podnikání společnosti Agile Europe s.r.o. - Tůmová, Tereza; Džbánková, Zuzana, 1967-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá společensky odpovědným podnikáním společnosti Agile Europe s.r.o. Cílem bylo identifikovat dosavadní společensky odpovědné aktivity vybrané společnosti a následně vytvořit návrh společensky odpovědného reportu, včetně možných doporučení na zlepšení stávajícího stavu; dílčími cíli bylo určení klíčových oblastí a zjištění postojů zaměstnanců vůči konceptu CSR. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vysvětlen pojem CSR, jeho historický vývoj, dimenze a způsoby měření. Praktická část vychází z metod smíšeného výzkumu, využit byl kvalitativní výzkum formou polostrukturovaného rozhovoru s generálním ředitelem společnosti a kvantitativní výzkum prostřednictvím strukturovaného dotazníkového šetření mezi zaměstnanci. Na základě získaných dat a GRI standardů byl vytvořen pro společnost historicky první CSR report určen především pro její zaměstnance společně s konkrétními doporučeními pro další rozvoj společensky odpovědných aktivit.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses