Stratégia riadenia výkonu reportov v Power BI - Boreková, Andrea; Maršálek, Karel; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom a implementáciou stratégie riadenia výkonu reportov v nástroji Power BI v konkrétnom podniku, čo zodpovedá aj hlavnému cieľu práce. Účelom tohto riešenia je zvýšiť výkonnosť a prehľadnosť reportov, a tým podporiť ich efektívne využívanie v rozhodovacích procesoch. V rámci práce boli definované aj tri vedľajšie ciele: identifikovať kľúčové faktory ovplyvňujúce výkonnosť reportov so zameraním na dátovú, modelovú a vizualizačnú vrstvu; implementovať nástroj v podobe monitorovacieho reportu umožňujúceho priebežné sledovanie výkonnosti reportov; a napokon validovať navrhnutú stratégiu a nástroj v konkrétnom podniku a vyhodnotiť ich praktické prínosy. Metodika práce prepája teoretické poznatky a ich aplikáciu v praxi, pričom riešenie bolo vyvíjané iteratívne v spolupráci s BI tímom a overené v reálnych podmienkach. Výsledkom je komplexný rámec a nástroj podporujúci dlhodobú udržateľnosť BI prostredia. Optimalizácia výkonu reportov v podnikoch je nekončiaci proces. S narastajúcim objemom dát a novými technológiami budú firmy vždy čeliť novým výzvam v tejto oblasti, ale zároveň majú k dispozícii stále lepšie nástroje. Kombinácia správnej stratégie, priebežného sledovania a nasadzovania inovácií umožní udržať BI riešenia výkonné a užívateľsky prívetivé aj v budúcnosti.
Vedoucí práce: Karel Maršálek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses