Strategická analýza vybraného podniku se zřeteli na konkurenci a zákazníky - Michalík, Lukáš; Mikovcová, Hana, 1959-; Pernica, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou vybraného podniku – pražského Vinyl Baru – se zaměřením na zákazníky a konkurenci. Cílem práce bylo zhodnotit strategickou pozici podniku a navrhnout doporučení pro posílení jeho konkurenceschopnosti. V teoretické části jsou představeny klíčové koncepty strategického řízení a používané analytické nástroje (analýza vnějšího a vnitřního prostředí, VRIO apod.). V praktické části byla provedena analýza interních zdrojů podniku a konkurenčního prostředí prostřednictvím rozhovoru s vedením, rozboru zákaznických recenzí a metody mystery shopping. Na základě zjištěných poznatků byly identifikovány hlavní silné a slabé stránky Vinyl Baru, porovnány s vybranými konkurenty a formulovány strategické návrhy. Výsledkem práce je návrh strategie diferenciace, který zahrnuje konkrétní opatření ke zlepšení zákaznického zážitku, marketingové komunikace a využití jedinečných prvků podniku. Doporučení vycházející z této analýzy si kladou za cíl zvýšit konkurenceschopnost Vinyl Baru a podpořit jeho další rozvoj.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses