Marketing pro neziskové organizace v charitativním sektoru - Kvashnin, Egor (2025)
Charitativní neziskové organizace čelí významným marketingovým překážkám: omezeným zdrojům, složitosti zavádění digitálních technologií a měření nefinančního dopadu, které brání udržitelnosti. Práce identifikuje tyto překážky a příležitosti, které vytvářejí, týkající se integrovaných strategií, zavádění digitálních technologií a účinných rámců měření. Zkoumá dopad strategie na zapojení dárců, výzvy a příležitosti digitálního marketingu a postupy hodnocení s cílem navrhnout praktická doporučení pro zvýšení zapojení dárců, optimalizaci digitálních metod a zlepšení hodnocení marketingu. Kvantitativní průzkum mezi marketingovými odborníky z neziskových organizací poskytuje statisticky analyzovaná data. Zjištění poskytují podložené pokyny, které charitativním organizacím pomohou optimalizovat marketing, zlepšit alokaci zdrojů, posílit vztahy se zainteresovanými stranami a efektivněji plnit své poslání.