​Datová analytika skladových zásob kamenných prodejen a eshopu - Hosenseidl, Vítek; Karkošková, Soňa; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou a implementací datové analytiky pro řízení skladových zásob pro společnost provozující kamenné prodejny i e-shop. Práce analyzuje připravenost pro nadcházející analytický projekt pomocí tříosého modelu hodnocení datové vyspělosti, který posuzuje analytickou, datovou a IT dimenzi společnosti. Na základě následného detailního prohledávání existující databázové struktury, která postrádá adekvátní dokumentaci, byl vytvořen datový model pro skladovou analytiku. Implementované řešení využívá ETL/ELT procesy pro transformaci dat. Následná vizualizace v Power BI umožňuje sledování vývoje počtu skladových zásob a jejich nákupních cen v čase a analýzu vlivu nedostupnosti zboží na jeho prodeje. Práce poskytuje cenné poznatky o překážkách analytických projektů v malých společnostech, zejména o problémech s datovou kvalitou a absencí dokumentace databáze, a nabízí praktické návrhy postupů pro jejich překonání.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses