Zdravotní péče v ČR – dostupnost dětské psychiatrické péče v krajích ČR - Fridrichová, Eliška; Maaytová, Alena; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá zdravotní péčí v České republice se zvláštním zaměřením na regionální dostupnost dětské a dorostové psychiatrie. Hlavním cílem práce je identifikovat možné příčiny rozdílů poskytování dětské a dorostové psychiatrie. Dílčím cílem je analyzovat přístup k této péči. Teoretická část obsahuje vymezení zdravotní péče, související pojmy, popis financování zdravotního systému a představu o budoucím vývoji zdravotnictví. V závěru kapitoly je pozornost věnována tématu dostupnosti péče, duševnímu zdraví a představení oboru dětské a dorostové psychiatrie. Analytická část obsahuje získané údaje o počtech poskytovatelů dětské psychiatrické péče v krajích. Data jsou pro lepší představu a snadnější identifikaci problémových oblastí interpretována pomocí barevně škálovaných map. Výsledky regresní a korelační analýzy, které zkoumaly vztahy mezi vybranými regionálními socio-ekonomickými faktory a přepočteným počtem dětských psychiatrů, potvrdily nejsilnější závislost mezi dostupností péče a ekonomickou vyspělostí kraje vyjádřenou pomocí regionálního HDP na obyvatele.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses