UX/UI design mobilní aplikace pro studenty autoškoly - Mrkus, Michal (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem UX/UI designu mobilní aplikace určené pro studenty autoškoly. Hlavním cílem práce je vytvoření high-fidelity prototypu aplikace, která by studentům usnadnila a zpříjemnila průběh výuky teorie i praktického výcviku. V teoretické části je provedena literární rešerše dostupné literatury a situační analýza aktuálních pravidel výuky v autoškolách a existujících mobilních aplikací zaměřených pro studenty autoškol. Následně jsou v rámci praktické části provedeny hloubkové rozhovory se studenty autoškoly, na jejichž základě je navržen low-fidelity prototyp aplikace. Tento prototyp je iterativně testován a vylepšován až do podoby high-fidelity prototypu. Finální prototyp je znovu testován na cílové skupině studentů, přičemž získaná zpětná vazba slouží jako podklad pro formulaci doporučení pro designování vzdělávacích mobilních aplikací v oblasti výcviku řidičů.