UX/UI design mobilní aplikace pro studenty autoškoly - Mrkus, Michal; Knihová, Ladislava; Jílková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem UX/UI designu mobilní aplikace určené pro studenty autoškoly. Hlavním cílem práce je vytvoření high-fidelity prototypu aplikace, která by studentům usnadnila a zpříjemnila průběh výuky teorie i praktického výcviku. V teoretické části je provedena literární rešerše dostupné literatury a situační analýza aktuálních pravidel výuky v autoškolách a existujících mobilních aplikací zaměřených pro studenty autoškol. Následně jsou v rámci praktické části provedeny hloubkové rozhovory se studenty autoškoly, na jejichž základě je navržen low-fidelity prototyp aplikace. Tento prototyp je iterativně testován a vylepšován až do podoby high-fidelity prototypu. Finální prototyp je znovu testován na cílové skupině studentů, přičemž získaná zpětná vazba slouží jako podklad pro formulaci doporučení pro designování vzdělávacích mobilních aplikací v oblasti výcviku řidičů.
Vedoucí práce: Ladislava Knihová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ux výzkum a design [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses