Optimalizácia procesov reportovania finančných analýz - Zjavka, Adam; Staněk, Štěpán; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práca sa zameriava na optimalizáciu procesu reportovania finančných analýz pre firmu zameriavajúcu sa na výrobu vagónov. Východiskovým bodom je analýza existujúcich výstupov vytváraných v prostredí Microsoft Excel, ktoré boli doteraz spracovávané manuálne na základe údajov exportovaných z podnikového systému. Práca opisuje transformáciu tohto procesu do prostredia Microsoft Power BI s cieľom znížiť chybovosť, eliminovať duplicitu činností a zrýchliť prístup k aktuálnym a presným dátam. Dôraz je kladený na návrh dátového modelu, zabezpečenie kvality údajov a vytvorenie interaktívnych vizualizácií, ktoré spĺňajú potreby finančného oddelenia. V práci sú detailne rozobrané jednotlivé etapy migrácie, použité metodiky, ako aj validácia výsledkov v spolupráci s koncovými používateľmi. Výsledkom je sada reportov, ktoré pokrývajú kľúčové oblasti finančného riadenia a poskytujú základ pre efektívnejšie rozhodovanie.
Vedoucí práce: Štěpán Staněk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses