Zlepšování datové kvality v datovém skladu - Do, Ha Son; Novotný, Ota, 1971-; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh a implementaci řešení skenování a analýzu logů zpracování dat v datových skladech. Hlavním cílem práce je navrhnout řešení, které umožní rychlejší a přesnější identifikaci chyb a problémů při zpracování dat, včetně těch, které stávající přístupy nedokážou zachytit. V první části práce je představena historie banky, informace o využívaných technologiích, popis fungování celého prostředí a přehled nástrojů, které banka využívá. V dalších částech je provedena analýza současného stavu procesu skenování a následně návrh samotného řešení a jeho implementace. Následuje testování navrženého systému. V závěrečné kapitole jsou shrnuty přínosy implementovaného řešení.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses