Schopnost studentů VŠE v Praze rozeznat informace a dezinformace na sociálních sítích - Cmíral, Filip; Radváková, Věra; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na schopnost studentů Vysoké školy ekonomické v Praze rozeznat informace a dezinformace na sociálních sítích. Hlavním cílem závěrečné práce je zjistit, do jaké míry jsou studenti VŠE schopni rozeznat informace a dezinformace na sociálních sítích. V rámci obecného přehledu je v teoretické části obsažena historie a současný stav sociálních sítí, autor se též ponořil do problematického obsahu nacházejícího se na sociálních sítích a jeho šíření. Zároveň byla provedena analýza existujících výzkumných šetření, zkoumajících schopnost uživatelů rozeznávat informace a dezinformace na internetu. Pro dosažení cíle byly zvoleny metody testu a dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses