Adaptace zaměstnanců v interkulturním prostředí - Akhmetova, Dariya; Legnerová, Kateřina, 1965-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou adaptace zaměstnanců v interkulturním prostředí, která je v současné globalizované ekonomice stále aktuálnějším tématem. Cílem práce je analyzovat adaptační procesy ve firmě s různorodým kulturním složením zaměstnanců a identifikovat faktory, které přispívají k efektivní integraci nových pracovníků. Teoretická část práce se zaměřuje na vymezení základních pojmů souvisejících s kulturou, multikulturalismem a procesem adaptace. Praktická část je založena na analýze adaptačních rozhovorů u zaměstnanců mezinárodní společnosti. Výsledky výzkumu odhalují klíčové překážky i podpůrné faktory v procesu adaptace, mezi které patří zejména komunikační bariéry, kulturní odlišnosti, ale také význam kvalitního adaptačního programu a podpory ze strany nadřízených i kolegů. Na základě zjištěných dat jsou v závěru práce navržena konkrétní doporučení pro zlepšení adaptačního procesu v multikulturním pracovním prostředí.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses