Využití influencer marketingu při uvedení nové vůně luxusní kosmetické značky - Černý, Jakub; Stříteský, Václav; Dembická, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se věnuje využití influencer marketingu při uvedení nové vůně luxusní kosmetické značky na český trh. Cílem diplomové práce je zjistit přínosy a limity využití influencerů v komunikačních kampaních na sociálních sítích z pohledu účinnosti kampaní a vnímání a postojů spotřebitelů. Na základě srovnání kampaní a zjištění postojů spotřebitelů poté formulovat doporučení pro efektivní využívání influencerů v marketingové komunikaci. Výzkum kombinuje kvantitativní a kvalitativní metody – analýzu výkonu kampaně, dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Výsledky ukazují, že příspěvky influencerů, zejména ve formátu sdíleného obsahu značky a influencera (formát SPOLU), dosahují vyšší míry zapojení a důvěryhodnosti. Zásadní roli hraje vhodný výběr influencera a jeho soulad s hodnotami značky. Respondenti preferovali autentický obsah před čistě reklamním sdělením. Práce přináší konkrétní doporučení, jak efektivně kombinovat brandové a influencerské prvky v kampaních. Závěrem je influencer marketing potvrzen jako silný nástroj v budování vztahu se zákazníkem a jeho potenciál v brandové kampani.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses