Ocenění společnosti Photon Energy Operations CZ s.r.o. s analýzou dopadu pandemie Covid-19 - Stupeňová, Jessica; Podškubka, Tomáš, 1982-; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Photon Energy Group, jejíž hlavní podnikatelskou činností je výroba a dodávka elektrické energie z obnovitelných zdrojů, zejména ze solárních elektráren. Ocenění je provedeno na bázi tržních hodnot k datu ocenění 31. 12. 2022. V úvodu práce jsou stanoveny základní cíle, použité metody a struktura postupu práce. Následuje představení oceňovaného podniku, po němž je provedena strategická a finanční analýza. Další část se zaměřuje na identifikaci generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Pro samotné ocenění byla zvolena výnosová metoda DCF entity, kterou doplňuje tržní metoda ve formě ocenění pomocí odvětvových násobitelů. Závěr práce je věnován zhodnocení výsledků.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses