Analýza klíčových faktorů spokojenosti a kvality služeb společnosti Direct Parcel Distribution CZ s.r.o. - Nguyenová, Thanh Hang; Novák, Radek, 1960-; Malaník, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou faktorů ovlivňujících zákaznickou spokojenost a vnímanou kvalitu služeb společnosti Direct Parcel Distribution CZ s.r.o. (dále jen DPD). Cílem práce bylo identifikovat a vyhodnotit klíčové faktory zákaznické spokojenosti pomocí modelu SERVQUAL. V rámci výzkumu byla provedena kvalitativní obsahová analýza zákaznických recenzí a kvantitativní dotazníkové šetření mezi uživateli služeb DPD. Výsledky ukazují, že zákazníci vnímají určité nedostatky ve všech pěti dimenzích kvality služeb, neboť ve všech těchto dimenzích byla zjištěna negativní mezera mezi očekáváním a skutečností. Nejvýraznější nespokojenost panuje v oblasti komunikace neboli schopnosti reagovat na požadavky a problémy. Následovaly nedostatky v oblasti hmotného zajištění a empatie. Relativně nejlépe byla hodnocena spolehlivost doručení. Celkově výzkum potvrdil, že kvalita poskytovaných služeb DPD nedosahuje očekávané úrovně, což se negativně odráží v míře spokojenosti uživatelů služeb DPD. V závěru je předloženo doporučení pro management DPD, které se zaměřuje především na zlepšení komunikace se zákazníky, zvýšení efektivity řešení stížností a zkvalitnění digitálních technologií.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses