Veřejné a soukromé výdaje na zdravotnictví - mezinárodní komparace - Malinová, Barbora (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví ve vybraných evropských zemích – České republice, Dánsku, Řecku a Itálii – v období 2000 až 2023. Teoretická část práce se věnuje demografické a ekonomické charakteristice zvolených zemí a popisu jejich zdravotních systémů. V analytické části jsou na základě dostupných dat provedeny regresní analýza a korelační analýza, které zkoumají vliv HDP na obyvatele na celkové výdaje na zdravotnictví na obyvatele a vztahy veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví mezi vybranými demografickými ukazateli.