Veřejné a soukromé výdaje na zdravotnictví - mezinárodní komparace - Malinová, Barbora; Maaytová, Alena; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví ve vybraných evropských zemích – České republice, Dánsku, Řecku a Itálii – v období 2000 až 2023. Teoretická část práce se věnuje demografické a ekonomické charakteristice zvolených zemí a popisu jejich zdravotních systémů. V analytické části jsou na základě dostupných dat provedeny regresní analýza a korelační analýza, které zkoumají vliv HDP na obyvatele na celkové výdaje na zdravotnictví na obyvatele a vztahy veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví mezi vybranými demografickými ukazateli.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses