Nákupní chování generace Z v segmentu dermokosmetiky - Cermanová, Petra (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na nákupní chování v segmentu dermokosmetiky. Cílem je identifikovat klíčové faktory ovlivňující nákupní rozhodovací proces generace Z v rámci tohoto trhu. Teoretická část práce vymezuje pojmy spotřebitelské a nákupní chování a podrobně popisuje jednotlivé fáze nákupního rozhodovacího procesu. Součástí je také detailní charakteristika generace Z. Praktická část se věnuje analýze tuzemského i globálního trhu s dermokosmetikou a následně hodnotí výsledky dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorů s využitím vybraných statistických metod. Práce přináší konkrétní poznatky a doporučení týkající se nákupního rozhodování této generace, které mohou být přínosné pro společnosti a značky působící v segmentu dermokosmetiky.