Nákupní chování generace Z v segmentu dermokosmetiky - Cermanová, Petra; Vávra, Oldřich; Iličová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na nákupní chování v segmentu dermokosmetiky. Cílem je identifikovat klíčové faktory ovlivňující nákupní rozhodovací proces generace Z v rámci tohoto trhu. Teoretická část práce vymezuje pojmy spotřebitelské a nákupní chování a podrobně popisuje jednotlivé fáze nákupního rozhodovacího procesu. Součástí je také detailní charakteristika generace Z. Praktická část se věnuje analýze tuzemského i globálního trhu s dermokosmetikou a následně hodnotí výsledky dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorů s využitím vybraných statistických metod. Práce přináší konkrétní poznatky a doporučení týkající se nákupního rozhodování této generace, které mohou být přínosné pro společnosti a značky působící v segmentu dermokosmetiky.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses